Böcker

Böcker skrivna av CHP-medlemmar

 

POLYVAGAL TEORI I PSYKOTERAPI av Lina Skantze    (2023)                    https://www.polyvagalteori.se/

På ett lättbegripligt sätt förklarar Lina Skantze den revolutionerande teorin och hur den praktiskt kan appliceras både i vårt vardagliga liv och i mötet med klienter inom psykoterapi.

 

MED SAGORNAS HJÄLP av Gunilla Lundmark (2021)

Beställ boken på Book on demand : bod.se

ISBN:9789179697518

Äntligen finns Gunillas härliga hypnossagor i en fin bok. Läs och inspireras för eget sagoberättande, eller använd med dina patienter och andra sagobehövande..

 

 

HUR KUNDE JAG INTE VETA? av Eva Gester.   (2023)                                            En spännande berättelse om många års intressant arbete med hypnos och rosenterapi i förening.

 

 

 

 

SORGENS OLIKA ANSIKTEN av Ann-Kristin Lundmark (2009)

 

Ann-Kristin Lundmark har även skrivit barnböcker: Tina och Zlatan, Tina och värsta äventyret och Tina och mormor.IMG_2628  Idus förlag 2013, 2015.

Tina är 8-9 år (hon åldras mellan böckerna och Tina och mormor-boken avlutas med att hon fyller tio), går i skolan, är kompis med Sanna och Andy och älskar att spela fotboll. Hon bor med sin mamma och pappa, men har en väldigt nära relation med sin mormor som nästan är lika mycket huvudperson i böckerna som Tina själv. Det finns också en tredje bok om Tina, Tina och värsta äventyret (2015).

 

ETT LIV I BALANS av Åsa Fe Kockum

Det går att leva ett liv i balans!

I den här boken får du verktyg från hypnos, mindfulness, ACT…. Det är faktiskt inte så svårt, utan kan vara så enkelt som att dagdrömma

Dagdrömmer gör vi alla det kan kallas för mental träning, ACT, kreativ visualisering, guidad meditation, mindfulness, hypnos eller för just dagdrömmar. Det viktiga är att det fungerar, inte vad det kallas.

Ett liv i balans ger vägledning och nycklar till bättre mående, verktyg och förhållningssätt för att leva, och lite relevant kunskap om stress och en mängd övningar för olika behov, som t ex ökad självkänsla, återhämtning och bättre sömn, för ångest, skam och malande tankar.

Måla, rita och skriv i boken, så blir den en nära vän på stigen mot ökat välmående!

Åsa Fe Kockum har över 25 års erfarenhet som beteendevetare, leg psykoterapeut, handledare, lärare och organisationskonsult i Sverige och internationellt. Det unika med Åsa är att hon arbetar både med individen, gruppen och företaget, både förebyggande och åtgärdande. Hon behandlar, utbildar, föreläser, håller i workshops, leder ledar- och medarbetarutveckling och utvecklar organiserat socialt stöd i företag och sitter också med i styrelsen för hypnos för Europa, ESH, för legitimerade yrkesutövare. Åsa har ett stort engagemang för vår hälsa och hur den påverkar klimatet i familjer, grupper, företag och samhället i stort.

 Om du beställer direkt av Åsa, får du boken för 180:- (mejla till asafe@kockum.biz  (frakt tillkommer, letar efter det billigaste alternativet). Om du bor i Stockholm är du välkommen att komma förbi och hämta. (Maila och boka tid innan.) Du kan även köpa boken på adlibris.com eller bokus.com.